19.8.10

Delavnica na smetišču

Prejšnjo soboto, 11. avgusta 2010, smo se zbrali na zapirajoči se deponiji blizu Rogaške Slatine, kjer raste novo nastalo socialno podjetje Center za ponovno uporabo. Na tem prostoru, v velikem belem paviljonu, se namreč zbira rabljene predmete, ki jih skupina na novo zaposlenih delavcev preuredi, popravi, zašije in jim tako vrne lesk preteklih dni. Obnovljeni se potem prodajajo po simboličnih cenah tistim, ki jih potrebujejo.
Torej, s Centrom sodelujemo zato, ker nam bo s starim pohištvom pomagal pri obnovitvi gostilne na Poljanski. Torkat smo prišli zbrat predmete za glavno steno nad šankom, kjer se bodo shranjevale razne reči; kozarci, steklenice, domače marmelade, zdravilni čaji...
Ko smo po dolgotrajnem brskanju po smeteh in skladišču v belem paviljonu končno le nabrali željene predmete, smo na tla s kredo narisali veliko steno in nanjo položili izbrane elemente. Sledilo je par rušad in voila! Stena je bila na red. Preden smo končali z delom, smo gospoda delavca Leopolda Praha poprosili še, če nam do naslednjič pobrusi in pripravi pohištvo za nadaljno obdelavo. Z veseljem je prikimal.
Kaja si je za konec kupila še prelepo rdečo Toper jakno za 2 evra, jaz pa vijoličen Iskrin telefon. Kapitalistični otroci, pač.
Nazadnje smo si še segli v roke, pomahali v pozdrav in odrinili proti Ljubljani.
Delo je bilo uspešno opravljeno!

Ni komentarjev:

Objavite komentar