30.8.10

Barvali smo okna

Prejšnji petek se je v gostilnici odvila druga delavnica za malico.
Tokrat smo v družbi z obiskovalci na belo pobarvali osem okenskih okvirjev in se med tem sladkali z dobrotami, ki so nam jih pripravili bodoči mladi pomočniki kuharjev in natakarjev. Puhaste rolade, sladko marelično pecivo, makove tortice... Mmmm, malica! Šank se je ponosno šibil z dvemi iz buč isklesanimi labodi, mize so krasili poljski šopki, gostilna se je napolnila z obiskovalci in prostor je zopet zaživel ter zasijal.
Dan je bil sončen in vroč zato smo zunaj pred gostilno napeli ogromno belo platno, ki nam je delalo senco in nas ščitilo pred toplimi žarki. Pod njega smo postavili par miz, ki so služile kot podlaga za barvanje. Z zavihanimi rokavi je skupina mladenk v roke prijela komando in nekaj pleskarskih čopičev. Delo se je začelo. Zaščistili smo stekla, barvali okvirje iz vseh strani, vzeli novo okno, spet barvali... Okna so iz minute v minuto postajala bolj bela, lična in sijoča.
Med tem, ko so se sveže prebarvana okna sušila, smo narisali še portrete naših bodočih kuharskih mojstrov, oni pa so navihano navezovali stike z obiskovalci in okoliškimi zaposlenimi. Delo opravljeno, želodčki siti.



Ni komentarjev:

Objavite komentar